Het is nu woensdag en ik heb het gevoel er al een week op te hebben zitten. Dit is de week van de avondvierdaagse in Veenendaal en wij liepen voor het eerst mee. Ook was het de eerste keer dat de school aan de avondvierdaagse deelnam, dus extra speciaal om daar deel uit te maken.

Als het nog iets warmer wordt kan je me opvegen.

Het is een week met tropische temperaturen, heerlijk natuurlijk. Wanneer je met je voetjes omhoog in de tuin zit, koud drankje erbij. Kindjes in het zwembad al blauwbekkend van het koude water… niet wanneer je vijf kilometer gaat wandelen met je warme wandel of hardloopschoentjes aan. Toen we op dag drie aan het wachten waren op het open voetbal veld dacht ik dat je me op kon vegen als het nog iets warmer zou worden. Gelukkig was er voldoende schaduw en met mijn petje op was het prima te doen. Hulde aan de mensen die hun tuinsproeiers zo positioneerde dat we ook nog verkoeling hadden en de zeer welkome waterijsjes onderweg. Maar goed, dat was de wandeling zelf. Die is heel erg gezellig! De kindjes kletsen de oren van je hoofd, stoppen elke vijf seconde om iets uit hun rugzak te pakken maar oh wat zijn ze uitgelaten en blij. Daar geniet ik dan weer van!

ik had enigszins onderschat hoezeer je je een slag in de rondte loopt

Maandag en dinsdag moest ik gewoon werken. Ik zag niet echt de noodzaak vrij te nemen. Gelukkig kon ik een dienst ruilen met mijn collega, dan komt het wel goed toch? Ik vergat alleen dat er ook gegeten moest worden, dat er op de weg naar huis geen vertragingen konden ontstaan en dat ik nog een ander kindje heb die niet mee loopt. Die wil uiteindelijk ook opgehaald worden van de naschoolse opvang. Gek hè? Die twee dagen vond ik het aller zwaarst en ineens begon ik te begrijpen waarom collega’s met oudere kinderen zo blij waren dat zij dit gehaast niet meer hoeven te beleven. Toch, na wandeldag drie, ben ik blij dat ik samen met mijn dochter aan dit avontuur ben begonnen.

Grijze haren krijg ik ervan.

snoep, snoep, snoep! Daar doen ze het voor hè? Morgen zal ik jullie uitgebreid vertellen wat de opbrengst van de buit is. Maar nu ga ik eerst even genieten bij de kapper, die grijze haren weg werken zodat ik fris en fruitig voor de dag kan komen! Vanavond de laatste wandeling, eens zien hoe we die ervaren.